Sidor


5 januari 2014

"Gammaldags kakor"

Eftersom vi huserar i ett äldre hus, ursprungligen ett mejeri, tycker jag det skulle passa rätt bra att vid sidan om modernare bakverk också ibland servera kakor av "gammaldags" slag. Macroner, cakepops och cupcakes i all ära - men det finns ju också många gamla recept som är minst lika bra som dagens trender. 
Jag ska ta och söka lite i mina äldre släktingars recepthäften efter sådana bakverk - och tips mottages med tacksamhet! 
Idag ett första försök med ett recept på "Gammaldags kardemummamuffins" ur senaste numret av BAKA. De spred en trevlig doft i caféet och passar bra till kaffe om man inte vill ha det allra sötaste och chokladrikaste!
Vi håller öppet idag till kl. 20. Välkommen!

3 kommentarer:

Eva Domis sa...

Hallongrottor har ju varit det nyaste nytt eller hippaste du kunnat bjuda på ett tag och cupcakes och nymodigheter fått stå tillbaka lite i o m det lantliga stuket på heminredning och surdegar och hembakat slagit sig fram som trend i tiden och bra det när mammas eller mormors(farmors) recept nog är de med den genuina känslan som känns i maggrop och gom och sen sprider sig till läpparna att "mm- vad -gottleende" :-)

Borde titta in både till caféet men också för att få en kopia på ett foto av mina farföräldrar !

MammaMonica sa...

Ja, det är sant, att "gamla kakor" har varit i ropet en tid nu! Bra så, ofta är ju det enkla minst lika bra som det man försöker laga omständigt.
Välkommen till caféet - det ska säkert ordna sig med bilden också! :)

Anonym sa...

Testing...