Sidor


11 december 2013

Stockholmsbesök

 För ett par veckor sedan tog vi en liten tur till Stockholm, bland annat för att besöka Fotomässan i Älvsjö. Mässan ordnas varje höst och riktar sig såväl till yrkes- som hobbyfotografen. Så som brukligt är på mässor, finns allt möjligt mer och mindre nödvändigt att titta på. De stora kameratillverkarna fanns på plats med sina senaste kameramodeller och objektiv, liksom allehanda tillbehörsförsäljare, utbildningsarrangörer, samt bok- och tidningsförsäljare. En av de intressantare delarna av mässan är alla de föreläsningar som hålls i olika hörn av salen. Och så finns det många olika slags fotoutställningar i många olika genrer. Vår grabb tilltalades tydligen av foton ur det verkliga livet. Bra så! Stockholm i sig är ju heller aldrig fel! Vi hann träffa en familjemedlem, gå lite på stan, besöka ett inspirerande café och sist men inte minst kolla in utställningarna och bokshoppen hos Fotografiska. 
 Den största behållningen, vid sidan av atmosfären på Fotografiska, var Inta Rukas utställning med bilder av verkliga människor i Lettland. Bra fotografi utan sensationsmakeri. Enligt Fotografiska räknas hon till en av vår samtids främsta porträttfotografer. 
Efter landgång i Åbo bar det av norrut för Erik och mig, och Mats for mot sin kurs i Hfors och, inte att förglömma, för att hämta våra nygamla caféstolar från Karis. 

1 kommentarer:

Mia sa...

Vad roligt med ett avbrott i vardagen! Fotografiska har jag aldrig besökt, men det finns på min mentala "gör nångång"-lista.