I dessa tider av alla(?)-har-sin-egen-surdeg-bubblandes-i-jordkällaren är det kanske inte riktigt rumsrent att tala om desserter sammanvispade av pulver. Känsliga läsare kan därför sluta läsa nu.
Jag har tidigare lovordat Dr Oetkers creme brule som görs på pulver som blandas med mjölk och grädde. Resultatet är faktiskt jättebra! Tyvärr har dock creme brule-förpackningarna försvunnit från butikshyllorna, så jag beslöt testa en annan dessert i Dr Oetkers sortiment, Pannacotta. Pulvret i medföljande påse vispas i uppkokad grädde och mjölk varpå smeten hälls i små koppar. Pannacottan får sedan stelna ett par timmar i kylskåp och kan därefter ätas som sådan ur koppen, eller stjälpas ut på ett fat såsom på bilden. Medföljande kolasås ringlas över och desserten är klar! Testpanelen ger bra betyg, om än inte lika höga poäng som creme brule brukar få. Inte hurrar jag för pulverföda sådär annars, men vad gäller dessa ovannämnda rätter kan jag rekommendera att ni ger dem en chans ifall ni någon gång vill göra det enkelt för er. Säga vad man vill om pulvermat, men den har faktiskt sina goda sidor. Rent bokstavligt.
3 kommentarer:
Sir faktiskt supersmaskens ut!
Dessa efterrätter är faktiskt inte särskilt svåra att laga själv utan pulver, men det kräver förstås lite mera tid. Enkelt sätt att imponera på middagsgästerna...
Jo, sant att det förstås går att fixa själv. Pannacotta har jag inte försökt. Däremot brulen tre gånger med samma motbjudande resultat. Men, ska nog ge de "riktiga" varianterna en ny chans när jag känner för det. Tills det får pulvret duga.
Skicka en kommentar