Sidor


19 februari 2010

Tips på helgmat

Ett recepttips inför helgen! Vitlöks- och örtmarinerad rostbiff av lamm med vitlökspotatis är åtminstone nu just vår favoriträtt om vi vill ha det lite festligare. Receptet (på hemsidan enbart på finska tyvärr...) hittade jag i Mat-Birka för några månader sedan och det har sedan premiären prövats flera gånger. Rekommenderar att hela receptet efterföljs; med potatisen, svartvinbärsgelén och röran med gräddfil och smaksättning. Det är kombinationerna som gör det! Marinerad rostbiff eller ytterfilé av lamm finns i Pirkkas sortiment. Kom ihåg att inte steka köttet för länge, det ska vara lite rosa i mitten!
Chokladcréme med hallongele är ett förslag på efterrätt, receptet finns här. Jag har dock bytt ut jordgubbar till hallon och faktiskt skippat bladguldet... Receptet antyder att krämen räcker till 10 personer. Jag vet inte, men jag brukar få den att räcka till bara 5... :-)

2 kommentarer:

Licka sa...

MMMMMM va goooo he sir ut!!!:D

Louise sa...

Matportionen du lagt upp ser väldigt smaskens ut!!