Sidor


20 juli 2009

Nu är det högsäsong för jordgubbarna, och det finns förstås en mängd recept att välja på om man vill ha omväxling och inte enbart njuta av dem som de är. Denna jordgubbs-citrontårta bjöd jag mammorna i vår mammabarngrupp på i torsdags. Vi samlades denna gång hos oss och det var som ni säkert förstår ganska så livat med fem 1-åringar samt mödrar. Det är roligt och givande att träffa dem alla, jag som inflyttad har inte så många bekanta i Nykarleby. Så betydelsefullt både för Erik och mig att få nya kontakter!
Receptet till jordgubbstårtan är hämtat ur Pirkka-Mat tidningen. Exakt samma recept hittar jag inte på deras hemsida, men här finns i alla fall ett som är nästan lika. Jag använde mörk choklad istället för mjölkchoklad. Receptet jag följde innehöll vidare ingen äppelsaft, det ingick istället 3/4 dl citronsaft samt citronskal. Kakan har därför en fräsch syrlig smak. En lämplig tårta en varm sommardag!

2 kommentarer:

Marie sa...

Namsinamsi och snygg bild!

sabina sa...

Vilken fräsch tårta!!