
Nu är det högsäsong för jordgubbarna, och det finns förstås en mängd recept att välja på om man vill ha omväxling och inte enbart njuta av dem som de är. Denna jordgubbs-citrontårta bjöd jag mammorna i vår mammabarngrupp på i torsdags. Vi samlades denna gång hos oss och det var som ni säkert förstår ganska så livat med fem 1-åringar samt mödrar. Det är roligt och givande att träffa dem alla, jag som inflyttad har inte så många bekanta i Nykarleby. Så betydelsefullt både för Erik och mig att få nya kontakter!
Receptet till jordgubbstårtan är hämtat ur Pirkka-Mat tidningen. Exakt samma recept hittar jag inte på deras hemsida, men här finns i alla fall ett som är nästan lika. Jag använde mörk choklad istället för mjölkchoklad. Receptet jag följde innehöll vidare ingen äppelsaft, det ingick istället 3/4 dl citronsaft samt citronskal. Kakan har därför en fräsch syrlig smak. En lämplig tårta en varm sommardag!
2 kommentarer:
Namsinamsi och snygg bild!
Vilken fräsch tårta!!
Skicka en kommentar