
Smör att steka i
Kött (Nöt, gris eller höna)
Ruccolasallad
Tomat
1 msk honung
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl stark buljong
fetaost
Jag började med att marinera grisfilé i lite olivolja, balsamvinäger, vitlök, pressad lime, salt och peppar.
Koka potatisen, den bör inte bli för mjuk. Stek köttet. Stek samtidigt i en annan panna den kokta potatisen i smör så att den får en gyllenbrun yta. Ta av från värmen och blanda i tomat och ruccola. Ta köttet ur pannan när det är lagom stekt. Blanda balsamvinäger, buljong och honung i pannan och låt koka upp till en sky. Strö lite fetaost över potatisen vid servering, och kanske någon färsk ört om sådan finns till hands. Så är en välsmakande och färggrann söndagsmiddag klar!
Det ursprungliga receptet är hämtat ur tidningen Mat magasinet. Detta blev dock min egen variant.
1 kommentarer:
Det lät gott!
Tack! :) Jag gillade också det övriga utbudet, fick nog med mig hem några småsaker...
Skicka en kommentar