
Det är ganska stor skillnad mellan att bo en tid i ett land och att resa i ett land. Om man som vi nu gör, verkligen bor här, så får man förstås helt andra insikter i vardagen här än annars. Vi lär oss var vi hittar mjölet i mataffären, hur man sopsorterar på franskt vis och vart vi kan föra kläder för tvättning.
Idag uppsökte vi tvättmaskinerna som mot några slantar tvättade våra kläder. Det gick väldigt smidigt och bra, så nu är också det beprövat.
Om man är på resa kan man kanske unna sig att äta på restaurang varje dag, det är inte riktigt möjligt om man tillbringar en längre tid utomlands. Så vi prövar på kulinariska läckerheter på gasspisen istället. Mats njuter av att nu ha tid för matlagning, och i helgen kokade han boeuf Bourguignon, köttgryta från bourgogne.
Salladen på bilden är någon typ av trevliga små "buketter" som används flitigt här, jag har dock inte sett dem på hemmaplan.

0 kommentarer:
Skicka en kommentar